Fitt menü receptek július 12-16.

 

Hétfő
reggeli: őszibarackos zabkása
egy adag zabkása 5 ek. zabpehelyből készítve növényi tejjel főzve, eritrittel és fahéjjal édesítve, tálalásnál az őszibarack kockákkal díszítve
ebéd: csirkemell mozzarella sajttal paradicsomsaláta, bulgur, fitt kókuszgolyó
4 főre: 4 szelet csirkemell, 8 szelet light mozzarella sajt, 6-8 friss bazsalikom levél durvára csíkozva, ½ kg paradicsom felezve, 2 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva, 1 tk. borecet, 3+2 ek.  oliva olaj, só, bors
egy nagyobb keverőtálban összekeverem az ecetet a 3 ek. oliva olajjal, beleforgatom a paradicsomot, petrezselymet, sózom és borsozom, majd hűtőbe teszem, állni hagyom. a húsokat mindkét oldalunkon bekenem oliva olajjal, majd sózom, borsozom, grillrácson mindkét oldalát megsütöm, friss bazsalikommal megszórom, ráteszem a mozzarellát és hagyom, hogy a hőtől meglágyuljon. paradicsomsalátával és bulgurral tálalom.

Fitt kókuszgolyó
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 nagyobb alma lereszelve
-50 gr aprószemű zabpehely
-50 gr kókuszreszelék (30 gr a tésztába, 20 gr beforgatni a golyókat)
-1 adag csokis Isowheyzero fehérjepor
-1 ek. zsírszegény kakaópor
-ízlés szerint édesítő vagy nyírfacukor
Elkészítés:
Egy keverőtálba összekeverem az összes hozzávalót, én kézzel átgyúrtam egy kicsit, hogy jól formázható legyne a tészta, majd golyókat készítettem belőle, beleforgattam a 20 gr kókuszreszelékbe, és hűtőbe tettem egy órára, hogy összeérjenek az ízek.

vacsora: kertész saláta
hozzávalók / 4 adag
2.5 ek almaecet
 ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet eritrit
2.5 ek oliva olaj
0.5 csokor metélőhagyma
1 ek ecetes torma (ízlés szerint)
200 g retek
0.5 közepes db kígyóuborka
1 közepes db lila hagyma
1 közepes fej jégsaláta
4 szelet teljes kiőrlésű rozsos  kenyér
200 g light virsli
elkészítés
A dresszinghez az ecetet elkeverjük a sóval, borssal és eritrittel Hozzákavarjuk az olajat. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk, és a dresszinghez kavarjuk. Tormával ízesítjük.
A retket és az uborkát megtisztítjuk, mossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, és elkeverjük a dresszinggel. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
A kenyeret kenyérpirítóban aranysárgára pirítjuk, majd kockákra vágjuk. A virslit vékony szeletekre vágjuk és oliva olajon megpirítjuk, majd a kenyeret és a virslit a salátához keverjük, és tálaljuk.

 

kedd:
reggeli: padlizsános hummusz, magvaspirítós
20 dkg csicseriborsó, 40 dkg padlizsán, 1 dl natúr görög joghurt, só, bors, őrölt római kömény, csilikrém
a padlizsánt megmossuk és egyben puhára sütjük, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és tegyük egy botmixer táljába, adjuk hozzá a csicseriborsót, joghurtot. turmixoljuk össze, ízesítsük a fűszerekkel és csilikrémmel
ebéd: zöldfűszeres joghurtos uborkakrémleves
4 főre: 2 közepes méretű kígyóuborka hosszában ketté vágva, kikaparva a magjait, nagyobb darabokra vágva, ¼ tk. só, 1 tk borecet, 1 csokor kapor felíprítva, 1 csokor petrezselyem aprítva, 7 dl alaplé, 1x1 ekoliva olaj, só, bors, laktózmentes joghurt.
a nagyobb uborka darabokat egy keverőtálba teszemm sózom, meglocsolom a borecettel, összeforgatom és állni hagyom, az egészet turmixgépbe teszem a levével együtt, beleszórom a fűszerek ¾-ét, hozzáadok egy ek. olivaolajt, felöntöm alalépvel és pürésítem.  sózom, borsozom, hozzákeverem a joghurtot.

reform rántott hús, édesburgonyapüré
Hozzávalók:

200 gr pulykamell
őrölt zabpehely
1 tojásfehérje
só, bors, majoranna

Elkészítés:

A pulykamellett felszeletelem, kiklopfolom, sózom, borsozom, megszórom egy kevés majorannával. Beforgatom a tojásfehérjébe, majd az őrölt zabpehelybe, kevés oliva olajon kisütöm.
Ha kicsit hagyományosabb módon szeretnénk elkészíteni, akkor a tojásfehérje előtt beleforgathatjuk rizslisztbe vagy teljes kiőrlésű rozslisztbe is, én ezt elhagytam.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 200 gr édesburgonya
- 1 ek. zabtejszín
- só
- 1 ek. kókuszzsír  a sütéshez

Elkészítés:
Az édesburgonyát megtisztítom, meghámozom és kis kockákra felvágom. Egy serpenyőbe beleteszem a kókuszzsírt, rá az édesburgonya kockákat, ízlés szerint sózom és fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult egy krumplinyomó segítségével összetöröm, alaposan elkeverem az 1 ek. zabtejszínnel. 


vacsora:  zelleres ropogós
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 2 tojás
- 4 ek. aprószemű zabpehely
- só, bors, petrezselyem
- kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:
A zellergumót tisztítsd meg, hámozd meg, majd kislyukú sajtreszelőn reszeld le. Keverd hozzá a két tojást, zabpelyhet, ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel. Formálj belőle kis korongokat és kevés kókuszzsíron süsd aranybarnára mindkét oldalát. 


szerda:
reggeli: málnás tejpite
8 szelethez: 15 dkg édesítőszer, 9 dkg kukoriva keményítő, 1,5dl laktózmentes habtejszín, 5 tojás szétválasztva, 3 dl laktózmentes tej, 1 vanília rúd, 1 csipet só, 25 dkg málna,
melegítsük elő a sütőt 170 fokra. az édesítőszert, keményítőt, tejszínt és tojások sárgáját simára keverjük, majd hozáadjuk a tejet, vanília kikapart belsejét. a tojásfehérjét egy csipet só kemény habbá verem és óvaotsan összeforgatjuk, 18 cm-es tortaformába tesszük, beleszórjuk a málnát és 25-30 perc alatt megsütjük.

ebéd: fitt petrezselymes zöldborsó főzelék zöldséges húspogácsa
a zöldborsó főzeléket zabliszttel, zabtejszínnel sűrítve készítsük el, édesítésre eritritet használjunk,
Hozzávalók:
- 300 gr csirkemell filé ledarálva
- egy nagyobb cukkininek a fele lereszelve
- 3 csiperke gomba lereszelve
- 2-3 szál spárga nagyon apróra felszeletelve
- 1 tojás
- só, bors, zöldfűszerek
- 5-6 ek. dmBio puffasztott quinoa (ha nincs otthon quinoád, nyugodtan használhatsz helyette dmBio aprószemű zabpelyhet is)
- a sütéshez kevés dmBio extra szűz kókuszzsír

Elkészítés:
A ledarált csirkemellett egy tálban összekeverem a lereszelt cukkinivel, gombával, és apróra szeletelt spárgával, hozzáadom a tojást, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítem és a végén hozzáforgatom a puffasztott quinoát. Kb. 15 percet állni hagyom, majd kevés kókuszzsíron kisütöm a fasírtokat. 

vacsora: sült zöldbabos bulgursaláta
15 dkg bulgur, 40 dkg zöldbab, 50 dkg koktélparadicsom, só, bors, oliva olaj, 1 citrom 2 gerezd fokhagyma,
a bulgurt sós vízben puhára főzzük, szűrjük le és tegyük félre. a zöldbabot mossuk meg, pucoljuk, és daraboljuk fel, teflonserpenyőben a fokhagymát oliva olajon dinszteljük meg, a felezett paradicsomokat is pirítsuk meg ugyanebbena  serpenyőben, a paradicsomot forgassuk össze a zöldbabbal, majd keverjük hozzá a bulgurt, ízesítsük a fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk.


csütörtök
reggeli: pulykasonkás szendvics
ebéd: hideg gyümölcsleves
 csirkeszárnyak grillezett ananásszal,  jázmin rizs
4 főre: 2 dl sűrű paradicsompüré, 1 dl cukormentes ketchup, 2+2 ek. oliva olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 ek. eritrit, 1 tk. currypor, 16 db csirkeszárny darabolva, 1 nagyobb ananász vastag cikkekre vágva,
a paradicsomlevet összekeverjük a ketchuppal, hagymával, olajjal, curryvel, beleforgatjuk a húst és pácoljuk, forró grillen 30 perc  alatt készre sütjük.
az ananász szeleteket meggrillezzük, jázmin rizzsel és a csirke szárnyakkal tálaljuk
vacsora: caprese saláta
ezt a ti étlapotokról néztem, mehet a ti receptetek alapján


péntek:
reggel: sonkás tojásmuffin
fekete erdei sonkát vékony szeletekre vágok, cukkinit, paradicsomot, kápia paprikát apró kockákra vágok, tojásokat villával felverem, sózom, borsozom,
egy muffin sütőformát kibélelek muffin papírokkal, az alját megszóróm aprószemű zabpehellyel, elosztom benne a sonkacsíkokat és zöldségeket, leöntöm a tojással, a tetejét megszóróm light reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm.
ebéd: töltött tök mogyorós hajdinával
4 főre: 2 közepes zsenge tök (1kg) 40 dkg hajdina, 3 ekoliva olaj, 40 dkg darált hús, 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva, ½ tk. fűszerkömény őrölt, ½ citrom reszelt héja és leve, 3 csokor friss petrezselyemzöld, 15 dkg pirított földimogyoró durvára vágva, 3 ekoliva olaj, 2 ek mogyoróolaj, 1 db laktózmentes tejföl
a hajdinát sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. a tököket ketté vágom, kanállal kikaparom a belsejét, megsózom. egy serpenyőben olajat hevítek, ráborítom a hagymát, finoman sózom, majd pirítom 1 percig. összeforgatom a tök belsejéével, köménnyel, citrom reszelt héjával és levével ízesítem. sózom, borsozom és 2 percig pirítom. beleforgatom a húst, 4 ek hajdinával és a petrezselyem felével. a sütőt előmelegítem 20 fokra, a tökhajókat egy tűzálló teszem, megtöltöm a töltötelékkel, meglocsolom oliva olajjal, lefedem alufóliával, 45 percre sütőbe teszem.
az utolsó 10 percben alufólia nélkül sütöm. a hajdinát összeforgatom a mogyoróval, mogyoró olajjal és a citromlével, sózom borsozom. a tököt tejföllel leöntve a hajdinával tálalom .
Csokis zabkeksz:
Hozzávalók:

100 gr nagyszemű zabpehely
50 gr aprószemű zabpehely
30 gr kókuszreszelék
60 gr protein por
1/2 zacskó sütőpor
2 egész tojás
1,5 dl zsírszegény natúr joghurt
1 dl kávé
édesítő
mandula vagy dió
2 tk. kakaópor
4 nagy kocka 80%-os étcsoki darabokra vágva

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy keverőtálban összekeverjük majd hozzákeverjük a joghurtot, tojást, kávét, édesítőt, végül az apró darabokra vágott diót vagy mandulát. A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és ráhalmozzuk a sütit, kicsit fakanállal meglapítjuk, hogy keksz formája legyen, 15 perc alatt készre sütjük.

vacsora: magvas cukkini fasírt
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 3 csiperke gomba
- 1 tojás
- 4 ek. zabpehely vagy 3 ek. útifű maghéj
- 1 marék tökmag felaprítva
- só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés:
A cukkinit és gombát megtisztítom, meghámozom. A cukkinit egy nagy lyukú sajtreszelőn, míg a gombát kis lyukú sajtreszelőn lereszelem. Sózom, borsozom és ízlés szerint zöldfűszerekkel ízesítem, majd egy 10 percig állni hagyom. 10 perc után leöntöm róla levet, hozzáadom a tojást, a zabpelyhet vagy útifű maghéjat és a felaprított tökmagot,  majd fasírt formákat készítek. Kevés kókuszzsíron mindkét oldalát megsütöm


Fitt menü receptek július 19-23.

 

Hétfő:
reggeli:  túróval töltött paprika, pufi rizs
túrót zöldfűszerekkel  és kevés light tejföllel kikeverni, félbevágott paprikába tölteni
ebéd:  grillezett halfilé, spenótos ananászos bulgurral,
4 főre: 4x15 dkg halfilé, 3x1 ek. oliva olaj, ¼ tk. méz, 1 kisebb ananász centis kockákra vágva, 1 kígyóuborka kockákra vágva, 5 dkg bébispenót, 1 csípős paprika, 1lime leve, só, bors
a halfiléket bekenem olajjal, sózom, borsozom, majd grill rácson megsütöm mindkét oldalát, közben megcsepegtetem a lime levével. egy keverő tálban összekeverem a lime levét 3 ek. oliva olajjal és a mézzel, majd beleforgatom az ananász és uborka kockákat, petrezselymet és csípős paprikát. tálalás előtt beleforgatom a bébispenótot. a haliflét az ananászos salátával és bulgurral tálalom.
 gyümölcsös muffin
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 1 nagyobb banán
- 1 tojás
- 100 gr aprószemű zabpehely
- 2 ek. teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. chia mag
1 adag vaníliás BioTechUSAIsowheyzero fehérjepor
- ízlés szerint 1-2 ek. eritrit vagy édesítő
- 2 ek. zsírszegény natúr joghurt
- 2-3 ek. kókusztej
- 1 tk. fahéj
- 100 gr aprószemű gyümölcsök pl. eper, málna, meggy, ribizli

Elkészítés:
Egy tálban egy villával pépesítjük a banánt, majd hozzákeverjük a tojást, joghurtot és 2-3 ek. kókusztejet. Egy másik tálban összekeverjük a zabpelyhet a rozslisztet, chia magot, fahéjat, eritritet, fehérjeport és sütőport, majd a száraz hozzávalókhoz óvatosan hozzáforgtajuk a banános tojásos masszát. A végén beleforgatjuk az aprószemű gyümölcsöket. 
Egy kanállal muffin formákba töltjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
vacsora: káposzta saláta


kedd
reggeli:  tükörtojás, rozspirítós
ebéd: gyümölcsleves tojáshabbal
4 főre: 3x1 ek.eritrit, 2 db csillagánizs, 1 kisebb rúd fahéj, 6-8 szem szegfűszeg, 2 vékony szelet gyömbér, 2-3 szem kardamom, ½ kg málna,eper, szeder vegyesen, 2 szál friss mentalevél, 3 dl kókusztej, 6 dl víz, 1 csapott ek. kukoricakeményítő, csipet só, 2 db tojásfehérje, ½ lime reszelt héja,
3 dl vizet összeforralunk 2 ek. eritrittel, csillagánizzsal, fahéjjal, gyömbérrel, menta szárával, szegfűszeggel és kardamommal. a gyümölcsöket egy 3-4 literes edénybe rakom, ráöntöm a vizet, a cukros fűszeres levet átszűröm és mehet a gyümölcsökhöz.  az egészet felforralom, 5-6 percig főzöm, majd langyosra hűtöm. beledobom a menta leveleket, majd egy botmixerrel pürésítem. a kókusztejet egy tálban simára keverem a keményítővel és 2 ek. lével, majd besűrítem vele a levest, összeforralom majd hidegre hűtöm. a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd hozzáadok 1 ek, eritritet, belereszelem a lime héját, óvatosan összeforgatom és a levessel tálalom.
fetával töltött cukkini:
80 dkg cukkini, 20 dkg light feta sajt, 8 szelet bacon, bors, só, oliva olaj, petrezselyem
a sütőt előmelegítem 250 fokra. a cukkinit megmosom, hosszában kettévágom és kivágjuk a magházát. megszórom borssal, majd eloszlatjuk benne a feta sajtot, betekerjük 1-1 baconbe és 15 percre sütőbe tesszük alufóliával lefedve, a végén alufólia nélkül megpirítjuk.

fitt csokis banános kuglóf
Hozzávalók:

  • 15 dkg puha kókuszvaj
  • 2 érett banán
  • 1 ek. zsírszegény kakaópor
  • 4 ek. csokis BioTechUSA Rice proteinpor
  • 1 dl kókusztej
  • 3 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 20 dkg Dia-Wellness ch csökkentett sütőliszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl szójajoghurt
  • 10 dkg 80%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A puha kókuszvajat, a tojásokkal és eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített banánt, a sütőporral elkevert liszteket, fehérjeport, kakaóport, kókusztejet és szójajoghurtot, végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét. Egy kuglóf formát vékonyan kikenünk kókuszvajjal, meghintjük zabliszttel, majd beletöltjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. 

 

vacsora: zöldséges túrós húskenyér

Hozzávalók:
- 25-30 dkg darált pulykamell
- 1 doboz zsírszegény túró vagy cottagecheese
- 200 gr párolt brokkoli, karfiol, répa
- só, bors, zöldfűszerek

Elkészítés:
A brokkolit, karfiolt, répát megpárolom, majd egy kruplinyomó segítségével kicsit összetöröm. Hozzáadom a darált pulykamellhez, mehet hozzá a zsírszegény túró vagy cottagecheese, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítem, alaposan összekeverem, majd egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába teszem. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütöm.

 
szerda:
reggeli:  almás fahéjas rizskása
növényi tejből tejberizst főzünk, eritrittel és őrölt fahéjjal ízesítjük, ha kihűlt botmixerrel pürésítjük, majd reszelt almát forgatunk hozzá.
ebéd: csirkecomb barna rizzsel, waldorf salátával,
4 főre: 4 db csirkecomb, ½ liter sör, 4 cm gyömbér reszelve, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 ek. oliva olaj, 2-2 db piros és zöldalma másfél cm kockákra vágva, 4-5 rúd angol zeller karikázva, ½ citrom leve, 2 tk. méz, 1,5 dl light majonéz, 2 ek. light tejföl, 2-3 ek. pirított dióbél durvára vágva, só, bors
a combokat egy éjszakára a sörös gyömbéres, fokhagymás olajos pácba teszem. az alám,t zellert meglocsolom citromlével, sózom, átforgatom és állni hagyom. a majonézt egy kisebb keverőtálba kikeverem a tejföllel, mézzel,, majd almás alaphoz adom. sóval, borssal ízesítem. a húsokat leitatom, sózom, borsozom, majd grillrácson megsütöm, a salátával együtt találom.

 cukormentes diós keksz
Hozzávalók 23 db-hoz:
10 dkg puha kókuszvaj
1 adag rumos-diós BioTechUSAIsoWheyZero fehérjepor
10 dkg darált dió
15 dkg zabliszt
6 dkg eritrit
1 tk. sütőpor
pici kókusztej, (annyi, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk)

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, morzsold össze a puha kókuszvajjal, majd adj hozzá annyi kókusztejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapj. Zabliszttel meghintett nyújtódeszkán nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, szagass belőle korongokat, vagy tetszőleges formákat, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
vacsora: szénhidrátmentes rakott karfiol
a rakott karfiolt a hagyományos módon készítjük el, csak rizst nem teszünk bele. vagyis csak a darált húst és karfiolt rétegezzükegynásra, light tejföllel elkevert tojással leöntjük, tetejét megszórjuk light reszelt sajttal, és összesütjük.


csütörtök:
reggeli: zöldségkrémes szendvics
a ti zöldség krémetekkel megkenve egy magvas zsömle
ebéd: kapros tejfölös tökkrémleves
4 főre:
70 dkg zsenge főzőtök 2-3 cm darabokra vágva, ¼ tk. só, bors, 2x1 ek. oliva olaj, 1%2 lime leve, 1 ek. kókuszvaj, 1 vöröshagyma finomra aprítva, 1 gerezd fokhagyma, 5 dl alaplé, 2 dl light tejföl, 1 csokor kapor durvára aprítva, 2 tk. pirított lenmag
a tököt egy tálba teszem, sózom, meglocsolom oliva olajjal és a lime levével. 10 percig állni hagyom. az olajat és vajat közepes lángon összeolvasztom egy 3-4 literes edényben. rádobom a fokhagymát, fél percig párolom, majd hozzákeverem a tököt a levével együtt.
3-4 percig kevergetem, felönötm az alaplével, sózom, felforralom. majd lefedve puhára főzöm. borsozom. a tejfölt 2-3 kanál lével simára keverem, majd az alaphoz öntöm és kaporral ízesítem. végül botmixerrel pürésítem.  a lime levével savanyítom, és pirított lenmaggal megszórva tálalom.
Csirkés-zöldséges rizottó
Hozzávalók:
30 dkg rizottórizs - arborio, baldo, carnaroli
25 dkg csirkemell
1 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
15 dkg zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
2 liter hús- vagy zöldségleves - kockából is jó
7 dkg vaj
7 dkg friss parmezán
2 evőkanálnyi oregánó
só, bors
olívaolaj
Elkészítés ideje:
A húst mosd át alaposan, majd kockázd fel és sózd be, a zöldségeket is mosd át és kockázd fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevíts fel olívaolajat, és fonnyaszd meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, add hozzá a rizst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsd fel a rizst az alaplével, de csak annyira, hogy épp ellepje.
Kockázd bele a zöldségeket, majd figyelj arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsd át alaposan, majd mielőtt leveszed a tűzről, nyomd rá a fokhagymát. Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, add hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezd oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzd őket együtt. Amikor levennéd a tűzről, keverd hozzá a vajat, és tálaláskor szórd meg alaposan parmezánnal.
vacsora: sült paradicsom, light mozzarella

 

péntek
reggeli: áfonyás muffin, görög joghurt
Hozzávalók 7 db-hoz:
1 banán
1 tojás
10 gr kókuszzsír olvasztva
1 marék dió aprítva
10 ek. aprószemű zabpehely
2 ek. kókuszos ízű BioTechUSAIsoWheyZero fehérjepor
2 marék áfonya
1 késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy tálban egy villával pépesítsd a banánt, egy másik tálban enyhén verd fel a tojást. Keverd hozzá a pépesített banánhoz a tojást és az áfonya kivételével a többi hozzávalót, alaposan dolgozd össze, végül forgasd bele az áfonyát is. Töltsd muffin papírral kibélelt muffin sütőformába a tésztát, és süsd meg kb. 20 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben. 
ebéd:  mentás csicseriborsó főzelék , fasírt,
50 dkg csicseriborsó, 4 dl kókusztej, 30 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor friss menta, ½ lime, só, 1 mk. chilikrém, római kömény, curry fűszerekeverék, 1 tk. frissen reszelt gyömbér, oliva olaj,
a reszelt hagynát, gyömbért, zúzotfokhagynát, római köményt és currít pirítsuk át 3-4 ek. oliva olajon. adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót. a paradicsomok magházát távolítsuk el, a húsát kockázzuk fel, adjuk a csicseriborsóhoz, majd öntsük fel kókusztejjel, forraljuk össze, csurgassuk meg a lime levével,  ízesítsük sóval, borssal, mentával és csilivel.
fasírt:
Hozzávalók:
- 200 gr pulykamellfilé
- 1 tojásfehérje
- 1 ek. zabpehely
- 1 cukkini lereszelve
- só, petrezselyem, majoranna

Elkészítés:
A pulykamellet ledaráljuk (én robotgéppel felaprítottam), a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a húst a cukkinivel, tojásfehérjével, konjak liszttel, sóval és a zöld fűszerekkel ízesítjük, és kb. 10 percre állni hagyjuk. Majd fasírt formákat gyúrunk belőle és kevés kókuszzsíron mindkét oldalát megsütjük.

fitt csokipuding
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 70 gr cukormentes csokoládés pudingpor
- 4 dl kókusztej
- 2 ek. kókuszreszelék
- ízlés szerint 2-3 ek. eritrit
- 8 db cukormentes teljes kiörlésű keksz
- 1 banán felkarikázva
- 4 kocka cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:
A pudingport keverd össze a kókuszreszelékkel, eritrittel, 2 kocka apróra vágott étcsokival, majd keverd csomómentesre a kókusztejjel. Állandó kevergetés mellett főzd addig, amíg sűrű krémet kapsz belőle. A kekszet törd apróra, a banánt karikázd fel. Egy pohár aljára tegyél kekszmorzsát, majd rá banánkarikákat és jöhet a puding. Tetejét díszítheted banán karikákkal, kekszmorzsával és apróra vágott étcsokival. 

vacsora: rukkola saláta

fitt menü, ételrendelés, ételmanufaktúra