Az egészséges táplálkozást előnyben részesítő embereknek készülnek, új konyhatechnikai eszközök alkalmazásával, minőségi alapanyagokból, a zöldségek újszerű párosításával, hagyományos sűrítési eljárások kiiktatásával.
VEGÁN étkezés egyáltalán nem tartalmaz semmiféle állati terméket. (hús, tejtermék, tojás, méz).
VEGETÁRIÁNUS ételeink összetevői: zöldségek, gyümölcsök, gombák, tejtermékek, hüvelyes növények, gabonafélék, olajos magvak, fűszerek, zöldfűszerek, növényi zsírok, olajok.
REFORM ÉTELEINK összetevői: a vegetáriánus ételek összetevőin kívül borjú-, bárány-, csirke-, nyúl- és vadhúsok, valamint édesvízi- és tengeri halak, a tengergyümölcsei.
Ételeink csökkentett só-, szénhidrát- és zsírtartalmúak, ezért SZÍV-ÉS ÉRRENDSZERI BETEGEK, CUKORBE- TEGEK ÉS FOGYÓKÚRÁZOKis fogyaszthatják
Egyéb táplálkozási szokásokhoz, allergia vagy ételérzékenységhez igényre szabottan alkalmazkodunk. (LAKTÓZ-, GLUTÉN ÉRZÉKENYEK, EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁVAL KÜZDÖK.)
SPORTOLÓKNAK a reform menüt ajánljuk, mert étrend kiegészítők nélkül is kiegyensúlyozott, változatos táplálkozást biztosítunk számukra. Értékes fehérje források, mint p.l: borjú-, bárány-, vad húsok, halak, tejtermékek, tojás, valamint sokféle nyersanyagból kialakított étrend a szervezetük számára biztosítja a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat.
TERHES- ÉS KISMAMÁK táplálkozásában nagyon fontos a megfelelő mennyiségű állati- és növényi fehérje bevitel, a napi legalább háromszori étkezés, ami tartalmazza a magas rosttartalmú növényeket (zöldségek,teljes kiőrlésű gabonák). Megfelelő vitamin tartalmú gyümölcsök, elegendő mennyiségű szénhidrátok, növényi olajok és az olajos magvak magas ásványi anyag- és fehérje tartalmuk révén még kiváló nassolni valók is
A fitt menüsor ételeit ajánljuk mindazoknak, akik az egészséges és tudatos táplálkozásra törekednek, sportolnak, súlyt szeretnének veszíteni, vagy megtartani. Az ételsorok a minőségi és kiegyensúlyozott tápanyag bevitelre épülnek, változatosak
Kiegészítő javaslat a fitt menüsor mellé:
- a fitt menüsor napi 3 étkezése (reggeli, ebéd, vacsora) mellett javasolt még két kis étkezés egy tízórai és uzsonna beiktatása. A napi 5 étkezés fontos a vércukorszint stabilizálása és az anyagcsere megfelelő működése miatt.
- fogyasszunk naponta legalább 2,5 liter szénsavmentes vizet.
- a fitt menü ételeinek fogyasztása mellett javasolt hetente legalább 3 alkalommal mozgás beiktatása a mindennapokba.
Kiszállítási területeink:
Ételeink adagmennyisége:
|
|
- Levesek: |
4,0 dl |
- Főzelékek: |
35 dkg |
- Tészták: |
35 dkg |
- Húsok, halak: |
szelet 10-12 dkg |
(elkészítés után): |
feltét 7-8 dkg |
- Krémek: |
10 dkg |
- Vacsora: |
20 dkg |